עצות לתזונה נכונה בחג הפסח

מאת: נעה נצר, אחות ראשית מטב

טיפים לליל הסדר וחג הפסח:

  • מומלץ לא להגיע רעבים לארוחת ליל הסדר.
  • המבחר בליל הסדר הוא רב, לא חייבים לטעום מהכול.
  • כל כוס יין מכילה 80 קלוריות , יין אדום מתוק מכיל 180 קלוריות, לכן יש להיזהר משתייה בכמות מופרזת.
  • מומלץ להכין הרבה סלטים מירקות מגוונים לכל הארוחות.
  • אכילת אגוזים היא בריאה , האגוזים מכילים חומצות שומן חיוניות לגוף.
    (חשוב לדעת – 100 גר' אגוזים מכילים 650 קלוריות).
  • רצוי לטגן כמה שפחות, מומלץ לבשל באופן בריא יותר- בישול במים, באידוי, באפיה ובגריל.
  • למנה ראשונה מומלץ לאכול  מרק או סלט.
    הירקות ממלאים ויוצרים תחושת שובע ובכך מקטינים את כמות האוכל שאוכלים כמנה עיקרית.
  • עדיף לשתות מים על פני משקאות ממותקים.
  • העדיפו לאכול מצה קלה, מצה רגילה מכילה 140 קלוריות כמו 2 פרוסות לחם, מצה קלה מכילה 80 קלוריות ,כמו פרוסת לחם אחת.
  • מומלץ להרטיב מעט את המצה הקלה המכילה סיבים ובכך משפרים את תחושת השובע.
  • מרק עוף עם כופתאות (קניידלעך) נחשב מאכל מסורתי.
    זכרו! כל כופתאה מכילה 80-100 קלוריות אז עשו חשבון כמה אתם אוכלים.
  • שלבו בתפריט ירקות טריים מאודים ואפויים.
  • חלקו את שנשאר מהאוכל, לאורחים, כך תרחיקו פיתויים ביתר ימי החג.

שמחת החג יכולה להתקיים גם ללא ארוחות גדולות מדי. יש לאכול בכמות החיונית לגוף ולא מעבר לכך.

טיפים למניעת עצירות

  • מצות וקמח מצה- גורמים להרגשת כבדות ולעצירות, מומלץ להמעיט בצריכתם.
    במקומם אפשר לצרוך פחמימות אחרות שקשורות לפסח כמו: אורז מלא,אטריות מאורז מלא, גריסי פנינה וכד' (על פי המסורת העדתית).
  • חשוב להרבות באכילת מזון בעל סיבים תזונתיים , הסיבים עוזרים לפעילות מערכת העיכול ומשפרים את תנועתיות המים.
    כמו כן, הסיבים עוזרים לאיזון רמת הסוכר בדם.
    סיבים תזונתיים נמצאים בקליפות של ירקות ופירות ,בקטניות ובקליפות של זרעים ודגנים.
  • מומלץ להרבות באכילת ירקות ירוקים, עלי בייבי, חסה,רוקט,תרד, עלי צנון וכו'. ירקות אלו טובים לניקוי הגוף ולעיכול.
  • מומלץ להמעיט באכילת מתוקים.
  • מומלץ לאכול פירות בין הארוחות.
  • מומלץ ללעוס היטב וברוגע.
  • מומלץ לשתות מים- אחת הסיבות לעצירות היא שתייה לא מספקת של מים.
  • מומלץ להקפיד על פעילות גופנית.