ההחלטה לעזוב את הבית ולעבור לבית אבות היא החלטה מורכבת ורגישה מעין כמוה – היא נושאת בחובה השלכות רבות על איכות החיים של יקירנו – הן מבחינה טיפולית, הן מבחינה חברתית והן מבחינה נפשית. אדם אשר התרגל לחיות בביתו ובקהילתו נאלץ לעקור מסביבתו הנוחה והמוכרת ולהגיע אל מקום חדש וזר – אשר בו בשלב כה מאוחר בחייו הוא נאלץ להתחיל פרק חדש ובלתי מוכר בחייו.
על פי רוב ההחלטה על מעבר לבית אבות מגיעה כאשר מצבו הבריאותי של הקשיש אינו מאפשר לו את קבלת הסיוע והטיפול לו הוא זקוק בביתו – בתי האבות מהווים מסגרת הכוללת שירותים וטיפולים המותאמים לקשיש על פי מצבו.
ריכזנו עבורכם מז' עצות אשר יסייעו לכם בבחירת בית האבות הנכון עבור יקירכם:
התייעצו עם איש מקצוע – זו כנראה העצה החשובה מכולן! התייעצות עם איש מקצוע המתמחה בבית אבות חשובה לא רק לסיוע בבחירת המקום המתאים ביותר עבור יקירכם אלא חשובה לליווי הקשיש ומשפחתו בכל התהליך. איש המקצוע יסייע לכם בראש ובראשונה לדעת את כל האפשרויות העומדות בפניכם, את הזכויות המגיעות לכם ויהיה אוזן קשובה עבורכם לאורך כל התהליך.
עיינו בביקורות משרד הבריאות – כל המוסדות הגריאטריים בישראל, דהיינו בתי האבות, עוברים ביקורת תקופתית ע"י משרד הבריאות לבחינה מדוקדקת של תנאי בית האבות, רמת הטיפול והתחזוקה במקום ועוד…המדדים מחולקים על פי מדדים שלכל מדד ציון משלו – רפואה, סיעוד, תזונה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית, בריאות הסביבה ורוקחות. כאשר אתם שוקלים את מעברו של יקירכם לבית אבות חשוב להיכנס לאתר משרד הבריאות ולקרוא בעיון את דוח הביקורת – כך תוכלו לדעת את מצבו של המוסד בכל התחומים. טיפ חשוב: מומלץ מאוד לקרוא גם ביקורות קודמות וללמוד האם המקום נמצא במגמת שיפור או שמא במגמת ירידה!
בחנו את תוקף רישיון המוסד – משך זמן הרישיון אשר ניתן למוסד משקף על פי רוב את איכותו ואיכות השירותים הניתנים בו. הרישיונות ניתנים ל-3, 6, 12 או 24 חודשים – ככל שמשך הרישיון ארוך יותר הדבר מעיד על ציוני איכות גבוהים יותר בביקורות משרד הבריאות.
שוחחו עם בני משפחות דיירי בית האבות – מומלץ לשוחח עם בני משפחות דיירי בית האבות בו אתם שוקלים לשכן את יקירכם על מנת לקבל חוות דעת בלתי משוחדת ואובייקטיבית ככל האפשר. תוכלו ללמוד על שביעות רצונם מיחס הצוות במקום, מאיכות הטיפול והתנאים הכלליים במוסד.
מעבר כתהליך – המעבר לבית אבות מהווה צעד בעל השפעות מרחיקות לכת על הקשיש ואיכות חייו, לעזוב בית וקהילה ולהגיע אל מקום זר. חשוב מאוד לבצע את המעבר בצורה מבוקרת ככל האפשר על מנת להקל עליו את המעבר. חשוב להיות קשובים לרצונותיו של הקשיש ולעקוב אחר הסתגלותו (בדגש מיוחד על מצב רוחו).
נחזור ונדגיש את חשיבתו הרבה של איש מקצוע המתמחה בבתי אבות אשר יסייע ילווה אתכם בתהליך הכה מורכב והכה משמעותי בחיי הקשיש. האמוציות הכרוכות במעבר יכולות להשפיע לא אחת על קבלת החלטות שאינן תואמות לצרכיו או לרצונותיו של הקשיש ועל כן עין מקצועית חיצונית חשובה מעין כמוה.
עמותת מטב מאפשרת לכם קבלת ייעוץ מקצועי בנושא מעבר לבתי אבות/דיור מוגן ללא תשלום. לפרטים נוספים לחצו פה